Modigt på svenska – Saaristoseikkailu

Saaristoseikkailun kansikuvassa näkyvät kaikki pelissä seikkailevat värikkäät hahmot!

Seikkaile Ahvenanmaalla, käytä ruotsia  ja selvitä kadonneen kummitädin arvoitus!

Modigt på Svenska – Saaristoseikkailu on toinen kahdesta mieleenpainuvasta seikkailusta, jonka aikana pääset haastamaan ja harjoittelemaan taitojasi ruotsin kielen parissa.

Perunalastujen perässä Ahvenanmaalle muuttanut Jaana-täti on kadonnut. Hän jätti jälkeensä vain sekavan viestin, jota sukulaiset eivät osanneet tulkita. Mysteeri-podcastien ystävänä ja tädin kummilapsena Ville on itsestään selvä valinta arvoituksen ratkaisijaksi. Vaan kuinka hän tulee toimeen kesäisen kauniilla, mutta ruotsinkielisellä Ahvenanmaalla?

  • Ratkaise arvoitus aurinkoisella Ahvenanmaalla
  • Keskustele toinen toistaan värikkäämpien henkilöiden kanssa
  • Valitse sanasi ja seuraa johtolankoja
  • Hauska tapa oppia ja kerrata ruotsia sekä kartuttaa sanavarastoa

Modigt på svenska on iloinen ja interaktiivinen salapoliisitarina sekä hauska tapa oppia ja kerrata ruotsin kielen taitoja! Kohtaa värikkäitä tyyppejä kauniissa maisemissa, auta heitä pulmissaan ja seuraa johtolankoja ratkaistaksesi kadonneen Jaana-tädin arvoituksen.

Peli etenee keskustellen kohtauksesta toiseen tarinan tai elokuvan tapaan. Sinun tehtäväsi on päättää minkä vaihtoehdon valitset ja kuinka tarina etenee sen mukaan. Pelissä olet Ville, mysteeritarinoiden suuri ystävä ja innokas amatöörietsivä. Nokkeluuttasi tarvitaan, ettei Villen kieli mene solmuun pelin kirjavien hahmojen edessä ja ettei hän eksy Jaanan jäljiltä. 

Hauskan tarinan ja iloisen tunnelman ohella Modigt på svenska auttaa pelaajia ylläpitämään kielitaitoaan. Haasteet ja aivopähkinät on laadittu peruskoulun ruotsin kielen opetussuunnitelman mukaisesti, minkä ansiosta se soveltuu opetuskäyttöön. Peli sopii kuitenkin loistavasti myös itseopiskeluun, jos ruotsin taitosi ovat ruosteessa.

Pelin on kehittänyt jyväskyläläinen hyötypeliyritys Psyon Games yhteistyössä meidän – eli Jyväskylän yliopiston kielikampuksen toimijoiden kanssa.

Pelin kehittelyä on rahoittanut sekä Svenska Kulturfondenin Hallå! -hanke että Svenska Litteratursällskapet i Finland. Kiitos molemmille rahoittajille.

Modigt på svenska on täysin ilmainen eikä sisällä mainoksia tai mikromaksuja. Peli on ladattavissa GooglePlay sekä AppStore – sovelluskaupoista.

Peli julkaistu elokuussa 2021.