Modigt på svenska – Rannikkoretki

Rannikkaretken kansikuvassa näkyvät kaikki pelissä seikkailevat värikkäät hahmot!

Retkeile Pietarsaaressa, käytä ruotsia  ja koe mieletön mopomatka!

Modigt på Svenska – Rannikkoretki on ensimmäinen kahdesta mieleenpainuvasta seikkailusta, jonka aikana pääset haastamaan ja harjoittelemaan taitojasi ruotsin kielen parissa. Rannikkoretkeä suositellaan pelattavaksi ensimmäisenä, mistä voi sitten luontevasti jatkaa kohti Saaristoseikkailua!

Rannikkoretkessä kesälomaa viettävä Minttu ottaa hatkat työntäyteiseltä kesämökiltä kunnostamallaan papan vanhalla mopolla ja seikkailee pitkin Suomen länsirannikkoa ilman sen suurempia suunnitelmia. Reissulla Minttu törmää kuitenkin mitä mielenkiintoisimpiin ruotsinkielisiin ihmisiin, joiden kanssa päätyy hauskoihin keskusteluihin ja seikkailuihin länsirannikolla!

  • Toteuta ikimuistoinen roadtrip mopolla pitkin Suomen länsirannikkoa
  • Keskustele toinen toistaan värikkäämpien henkilöiden kanssa
  • Valitse sanasi ja seuraa johtolankoja
  • Hauska tapa oppia ja kerrata ruotsia sekä kartuttaa sanavarastoa

Minttu tapaa Pietarsaaressa Jakobin, jonka nimi kuulostaa jostain syystä kovin tutulta…

Modigt på svenska on iloinen visuaalinen novelli ja seikkailu, jossa on värikkäitä ihmisiä, kauniita paikkoja ja keskusteluun upotettuja aivopähkinöitä. Peli etenee kohtauksesta ja keskustelusta toiseen hyvän tarinan tapaan, mutta sinä päätät mitä vastaat ja minne tarina etenee seuraavaksi. Päähenkilö Minttu on itsenäinen oman tiensä kulkija, joka lähtee rohkeasti mopolla seikkailuun. Hän tarvitsee kuitenkin sinun nokkeluuttasi, jotta ei eksy reitiltä, eikä kieli mene solmuun pelin värikkään henkilökaartin edessä.

Hauskan tarinan ja iloisen tunnelman ohella Modigt på svenska auttaa pelaajia ylläpitämään kielitaitoaan. Haasteet ja aivopähkinät on laadittu peruskoulun ruotsin kielen opetussuunnitelman mukaisesti, minkä ansiosta se soveltuu opetuskäyttöön. Peli sopii kuitenkin loistavasti myös itseopiskeluun, jos ruotsin taitosi ovat ruosteessa.

Pelin on kehittänyt jyväskyläläinen hyötypeliyritys Psyon Games yhteistyössä meidän – eli Jyväskylän yliopiston kielikampuksen toimijoiden kanssa.

Pelin kehitykseen on saatu rahoitus Svenska kulturfondenilta ja Svenska Litteratursällskapet i Finlandilta. Kiitos molemmille rahoittajille.

Modigt på svenska on täysin ilmainen eikä sisällä mainoksia tai mikromaksuja. Peli on ladattavissa Google Play sekä AppStore -sovelluskaupoista. Mikäli olet ladannut jo aiemmin Modigt på svenska – Saaristoseikkailun puhelimeesi, saat Rannikkoretken pelattavaksi päivittämällä sovelluksen!

Peli julkaistu huhtikuussa 2022.