Kilpailun ohjeet

Välkommen! Tästä näet meidän aiemmin, vuoden 2019 keväällä järjestämämme kilpailun ohjeistuksen. Kilpailu oli leikkimielinen luokkien välinen kisa, jonka palkintona oli kielirata SuperParkissa.

Tästä pääset ohjevideoon

Välkommen! Tervetuloa ottamaan osaa leikkimieliseen ruotsiaiheiseen kilpailuun!

Viikinkihahmot Folke ja Hilda seikkailevat Suomessa ja he tarvitsevat apuanne. Pääsette auttamaan kevään aikana heitä erilaisissa tehtävissä, jotka liittyvät ruotsin kieleen ja sen käyttämiseen – Suomessa! Näiden tehtävien avulla opitte paljon ruotsin kielestä Suomessa ja pääsette käyttämään ruotsia myös koulun ulkopuolella.

Tehtäviä on yhteensä seitsemän kappaletta ja ne julkaistaan maanantaisin klo 12 joka toinen viikko. Tehtävät julkaistaan Showbiessa, jonne ne myöskin palautetaan. Tehtävät eivät pääset unohtumaan teiltä, koska niistä julkaistaan myös muistutus Instagramissa. Seuratkaa siis tiliä @hangmedisvangarna.

Showbie on erittäin helppokäyttöinen. Voit palauttaa tehtävän omalta laitteeltasi. Luokkatoverisi eivät näe palauttamiasi tehtäviä – vain sinä, Folke ja Hilda näkevät ne.

Käyttääksesi Showbie-kansiota sinun tulee ensin luoda tunnukset.

  1. iOS-laitteilla (Apple iPhone, Apple iPad ym.) lataa sovellus ilmaiseksi App Storesta. Android-laitteilla (Samsung, Huawei, Oneplus, Nokia ym.) mene selaimellasi Showbie-sivuille (my.showbie.com)
  2. Luo uusi käyttäjätili. Valitse toiminto “olen oppilas”.
  3. Täytä omat tietosi sarakkeisiin. Sähköposti ei ole pakollinen.
  4. Luotuasi tunnuksen tulee sinun syöttää luokkakohtainen koodi päästäksesi oikeaan kansioon. Kysy oman luokkasi koodia opettajaltasi.

Jokaisesta suoritetusta tehtävästä saa pisteen per oppilas. Pisteitä on siis mahdollista kerätä yhtä monta kuin luokassanne on oppilaita. Siis mitä useampi luokastanne suorittaa tehtävän, sitä enemmän pisteitä saatte. Jokaisen panos on siis tärkeä!

Kevään aikana eniten pisteitä kerännyt luokka palkitaan päiväretkellä Jyväskylän Superparkiin! Kaikki kilpailuun osallistuneet saavat kuitenkin pienen palkinnon.