Kieli keskellä suuta ja Svenska keskellä Suomea

Tjena!

Mitä päivää juhlistetaan Suomessa 6. marraskuuta? No ruotsalaisuuden päivää tietenkin! Svenska dagenin kunniaksi järjestimme Jyväskylän yliopiston Kielikampuksen kanssa yliopistolla Svenska keskellä Suomea- tapahtuma, jossa myös Häng med i svangarna oli mukana. Paikalla oli Monikielisen akateemisen viestinnän keskus (tuttavallisemmin MoVi), kielilähettiläät (tutustu tarkemmin: https://www.kielilahettilaat.fi/), Jyväskylän Pohjola Norden ja Svenska Sällskapet i Jyväskylä. Tapahtumassa vierailleet pääsivät tutustumaan ruotsin kieleen ja testaamaan kielitaitoaan.

Meidän pisteellämme vierailijat pääsivät tutustumaan itse hankkeen lisäksi Suomen kaksikielisyyteen erilaisten tehtävien kautta. Jokainen uskalias palkittiin suklaalla, haalarimerkillä ja heijastimella. Pääsimme myös esittämään kiperiä kysymyksiä kielilähettiläälle. Keksitkö sinä muuta käännöstä tarralle kuin klistermärke? Ehdottomasti suosituin tehtävämme oli lyhyt tietovisa Jyväskylän yliopiston ruotsinkielisistä juurista, suomenruotsalaisten saavutuksista ja kaikesta siltä väliltä. Päivä oli kaiken kaikkiaan täynnä iloa, ahaa-elämyksiä ja se herätti kiinnostusta niin psykologian opiskelijoissa kuin eläköityneissä ruotsin opettajissa. Päivän huipensi odotettu julkkisvierailu, kun pääsimme rapsuttelemaan vanhoja tuttujamme Svantea ja Lokea.

Aiomme myös jatkossa panostaa enemmän verkkosivuihimme. Blogin päivitys on jatkossa aktiivisempaa ja pyrimme sitä kautta tarjoamaan kurkistuksen hankkeemme etenemiseen. Kannattaa myös tarkistaa video-sivumme, jonne on jo lisätty uusi video ja jatkoa on luvassa. Aiomme myös julkaista tekemäämme ja löytämäämme kielten opettamiseen liittyvää materiaalia.

Svante ja Loke Svenska Dagenia juhlistamassa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s